2012. január 2., hétfő

Az első recept!

Az első recept! Amihez nem jár fotó, mivel ronda, de finom:-)))
Mi krumpli gezemicének hívjuk!
Ezt még anno 44 évvel ezelőtt Méhike nagymamája készített, de ahogy a fáma mondja és mondta a volt férjem is, az enyém finomabbra sikerült.
Lehet, hogy más arányban készítettem, nem tudom, de a családom nagyon szereti!
Az egész hadművelet, kb fél órát vesz igénybe a hozzávalók főzés előkészítésével együtt.

HOZZÁVALÓK:
1 kg burgonya,FŐZVE (póriasan krumpli, vagy pityóka)
4-6 tojás FŐZVE (ez már ízlés szerinti darabszámból!)
1 közepes fej hagyma

(ezt is rátok bízom, aki nagyon szereti, a hagymát is hagymával szinten, nagyobbat is vághat bele)


olaj
ecet

A hagymát összevágjuk, és megsózzuk, majd a még meleg burgonyát és tojást megtisztítjuk össze daraboljuk hozzákeverjük és olajat öntünk rá. Annyit, hogy elég legyen, ne legyen száraz, mivel a burgonya beszívja az olajat. Ezután egy kb kávéskanálnyi ecetet öntünk rá, UTÓSÓZÁS ÍZLÉS SZERINT! Összekeverjük és melegen tálaljuk!
A hozzávalók tisztítása közben én le szoktam a keverőedényt takarni, ne hűljön ki!
Vacsira, de ebédre is nagyon finom!

JÓ ÉTVÁGYAT!

4 megjegyzés:

  1. BIZTOS FINOM ,DE JELENLEG NEM ESZEM TOJÁST !

    VálaszTörlés
  2. Ilyet én is szoktam :)) Feltehetnéd a kedvenc cukros kiflimet is :))
    És a másik blogodba ha kitennéd az apró fecnik képét, azt is megköszönném.

    VálaszTörlés
  3. Én anyósomnál ettem először ilyet, igaz főtt tojás nélkül. Annyira ízlett, hogy azóta nálunk is rendszeresen elkészül :)

    VálaszTörlés