2012. január 13., péntek

Édes tojás






Mi csak így hívjuk, az egyik kedvenc csemegénket!
Édesanyám egy egész tepsivel sütött, de most csak egy zsemlyét készítettem a fotó kedvéért!
Én másképpen készítem, mert a család jobban megpirítva szereti, a leírást képekben is holnap!
A recept: 1 zsemlyeéhez
1 egész tojás
1 ek.cukor
l ek. olaj
1 kis merőkanál tej, (vagy 2ek.)

A fotósorozat szerint készítsd el!
A fotó szerint bevagdaljuk a zsemlyét, úgy, hogy a talpát nem vágjuk el.
A kimért cukrot és tejes a tojással habosra a tojással kavarjuk. A jénaiba 1 ek olajra rátesszük a zsemlyét és a bevágások közé beöntjük az összekevert tojást. 220 fokon sütjük, addig ameddig a teteje rendesen megpirul.
Hideg sütőbe kell rakni, a jénai miatt!
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése